''SNALAŽLJIV''

BOLI GLAVA! U Matuljima posudio građevinski stroj pa ga, umjesto da plati naknadu, prodao za velik iznos novca!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Opatijska policija provela je kriminalistička istraživanja za kaznena djela krivotvorenje isprave

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i utaje.

“Sumnjiči se da je u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi tijekom listopada 2020. godine na širem području Matulja posudio od 43-godišnjeg hrvatskog državljanina građevinski radni stroj s obećanjem kako će ga nakon završenog posla vratiti te platiti naknadu za uslugu.

Međutim, do danas predmetni stroj nije vratio, niti je uplatio dogovorenu naknadu.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Istraživanjem je, naime, utvrđeno da  je izradio lažnu ispravu-ugovor o kupnji stroja od oštećenog 43-godišnjaka, te isti prodao trećoj osobi sklopljenim ugovorom o prodaji u veljači ove godine. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 160 tisuća kuna.

Završetkom istraživanja je 44-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje spomenutih kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari