KOMENTAR MINISTRA

Božinović o pijanom policajcu koji je skrivio nesreću u Rijeci: “Nema nikakvog zataškavanja!”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je prometnu nesreću koju je kod Rijeke prošlog petka izazvao pijani policajac, naglašavajući da Policijska uprava primorsko-goranska nije prikrivala ovaj slučaj, piše Index.

Božinović je izjavio da je Županijsko državno odvjetništvo od početka preuzelo vođenje očevidnih radnji, što automatski isključuje mogućnost zataškavanja, prenosi Index.

“Radi se o zamjeniku načelnika jedne od policijskih postaja u PU primorsko-goranskoj”, dodao je Božinović.

Ministar je naglasio da će rukovodstvo PU primorsko-goranske, nakon što prikupi sve relevantne informacije o prometnoj nesreći, poduzeti sve potrebne korake. Također je otkrio da je riječ o zamjeniku načelnika jedne od policijskih postaja te da MUP godišnje pokreće oko 500 disciplinskih postupaka, nakon čega dvadesetak zaposlenika izgubi posao, piše Index.

Na pitanje zašto PU primorsko-goranska nije izvijestila o slučaju pijanog policajca, Božinović je odgovorio da je to pitanje za tu policijsku upravu.

“Obično se izvještava kada ima teže ozlijeđenih, poginulih ili ako je riječ o policijskom vozilu ili policijskom službeniku na dužnosti. Možda ovaj slučaj nije ispunio te kriterije, no to ne umanjuje težinu djela ako se dokaže,” kazao je ministar.

Na upit bi li preferirao da je policijska uprava izvijestila o događaju, Božinović je odgovorio da je najvažnije da nema zataškavanja, izvještava Index.

Ministar je zaključio da borba s ilegalnim oružjem ne prestaje te da nije nužno da sve bude riješeno u prvih 24 sata. Bitno je da se sve sumnje i eventualne optužnice kvalitetno pripreme kako bi bile održive na sudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari