NJIH 7 PALO NA TEHNIČKOM

‘BRZI I ŽESTOKI HR VERZIJA’ Policija noćas sudionike ilegalnih utrka isključila iz prometa, odveli ih na tehnički

Foto: MUP

Iz Policijske uprave zagrebačke skrenuli su pažnju na to da ceste nisu površine za ‘takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina’

Policijski službenici II postaje prometne policije Lučko u noćnim satima s petka na subotu uputili su u Stanicu za tehnički pregled 18 automobila koji se neorganizirano okupljaju u zoni kod Arene Centra i narušavaju mir stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila, motora i proklizavanjem pogonskih kotača.

Tehničkim pregledima je sedam automobila isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, a policajci su nadzorom utvrdili i da su dvojica upravljala vozilima pod utjecajem alkohola. Jedan prekršaj uključivao je istek prometne dozvole, a jedan od njih odbio je test na droge.

Iz PU zagrebačke iskoristili su priliku da skrenu pažnju za “sve ljubitelje ‘brzine’ i utrke da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari