UDARILA U MOTOCIKL

Buran ‘after’ na cesti: Potpuno pijana mlada vozačica (25) u rano jutro na zaobilaznici autom udarila motociklista

Ilustracija: Riportal

Proteklog tjedna dogodilo se 65  prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 61 je bila lakša

Jedna od najvećih koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je 4. rujna oko 7.40 sati 25-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Honda, riječkih registracijskih oznaka, koja je prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

“Kretala se iz smjera čvora Draga u smjeru čvora Orehovica, brzinom neprilagođenom osobinama ceste i gustoći prometa te je dolaskom do vijadukta Vežica udarila u motocikl marke Honda. Navedenim motociklom, krećući se u istom smjeru, upravljao je 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je uslijed udara zajedno s motociklom pao na kolnik ali pri tom nije zadobio ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Vozačica osobnog vozila sankcionirana je sukladno  odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 65  prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 61 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a 10 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 509.200 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovao je 16 stranih državljana, četiri pješaka, ali i pet alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 257 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a  jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života,  sedam ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a šest u dobi između 18. do 25. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari