BUDITE OPREZNI

ČABAR 66-godišnjak pogrešno spojio plinsku bocu na štednjak, naftni plin je prouzrokovao eksploziju

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Savjetujemo građane da provjeru plinskih i drugih instalacija u domaćinstvu uvijek prepuste stručnim osobama, izvijestila je policija.

Na širem području Čabra jučer je oko 11.20 sati u obiteljskoj kući, u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina, došlo do eksplozije izazvane plinom u kojoj je osim njega lakše ozljede zadobila i 54-godišnja slovenska državljanka.

Prema nalazu očevida koji su proveli policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima utvrđeno je da je 66-godišnjak nestručno spojio plinsku bocu na instalaciju štednjaka u kuhinji te je došlo do istjecanja ukapljenog naftnog plina (propan butan).

U blizini štednjaka nalazila se peć na kruta goriva u kojoj su gorjela drva te je najvjerojatnije uslijed istjecanja plina i miješanja topline iz peći došlo do eksplozije. Tom eksplozijom oštećena je stolarija i stakla u stanu ( na kuhinji, u spavaćoj sobi, ulaznim vratima i dr.)

Nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a kriminalističko istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Pozivamo građane još jednom na povećani oprez u sezoni grijanja kako se ne bi ponovili ovakvi i slični događaji. Provjeru plinskih i drugih instalacija u domaćinstvu uvijek prepustite stručnim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari