DVIJE ZAŠTITNE MJERE

ČAK 6.630 EURA! Mladi Riječanin (21) prije utakmica se nije javio policiji. izrečena mu visoka novčana kazna

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Izrečene su mu i dvije zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, 23. studenog na području Rijeke pronašli su te radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka na nadležni općinski sud doveli 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o 21-godišnjaku, koji se između 18. i 21. studenoga ove godine prilikom odigravanja nogometnih utakmica HNK „Rijeka“ i hrvatske reprezentacije, u tri navrata nije javio policiji, odnosno nije postupio po izrečenim zaštitnim mjerama čime je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22)

Naime, prije odigravanja svih nogometnih utakmica u kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija i HNK “Rijeka” prema izrečenim presudama općinskih sudova koje se odnose na zabrane prisustvovanja te odlaska na sportska natjecanja, bio se dužan javiti u policijsku postaju.

Zbog počinjenja navedenog prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, od nadležnog općinskog suda pravomoćnom presudom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 6.630 eura.

Također, izrečene su mu i dvije zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji, i to: zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima sudjeluje HNK „Rijeka“ i hrvatska reprezentacija te zabrane odlaska na određena sportska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija uz obvezu predavanja putne isprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari