ZARADIO NOVČANU KAZNU

Carinici kod putnika pronašli prepariranog smeđeg medvjeda

Carinska uprava

Protiv osumnjičenika podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000,00 kuna

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pretragom osobnog vozila na području RGP Slavonski Brod i luka Slav.Brod pronašli su sakrivenog prepariranog smeđeg medvjeda i lubanju smeđeg medvjeda.

”Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod 15. siječnja 2022. izvršili su pretragu osobnog vozila koji je prelazio preko graničnog prijelaza Slavonski Brod. Tom prilikom pronađena je roba sakrivena u prtljažniku i u kabini vozila, koja je predmet zabrana ili ograničenja, a radilo se o CITES konvencijom zaštićenoj divljoj vrsti ili njenim dijelovima koja nije bila prijavljena carinskim službenicima”, izvjestili su iz Carinske uprave.

Pretragom osobnog vozila ukupno je pronađen je jedan preparirani smeđi medvjed – i jedna lubanja smeđeg medvjeda.

Protiv osumnjičenika podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18 tisuća kuna, a pronađena roba im je oduzeta, pišu RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views