ČAVLE Građanin pronašao bombu, policija zahvalna na suradnji

Foto: Ilustracija

Policija je jučer zaprimila dojavu građanina koji je u okolici Rijeke na području Čavli pronašao bombu

Dolaskom na mjesto događaja djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave utvrdili su kako je riječ o ručnoj bombi zaostaloj iz II svjetskog rata te je uništili u skladu s pravilima struke.

Iz Pu primorsko-goranske zahvaljuju savjesnom građaninu na dojavi te i ovom prilikom pozivaju sve građane koji pronađu ili posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, oružje ili streljivo da ga ne diraju, već da pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Nakon poziva na mjesto na kojemu se ta sredstva nalaze ili na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu i eksplozivna sredstva sigurno preuzeti.

I policije posebno mole da se takva sredstva ne ostavljaju na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more), kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana. Naglašavaju da je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Više informacija o dragovoljnoj predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava te o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ mogu se dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views