OPASNOST NA CESTI

Čavli, Viškovo, Krk… U naletu vozila stradaju srne, divlje svinje, pa i – ovce; U Viškovu stradala dva psa!

Foto: Unsplash

Vozači koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja

Tijekom ovog tjedna policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala sedam sudara vozila sa životinjama.
Spomenuti događaji dogodili su se na prometnicama Cresa, Čavli, Krka, Malog Lošinja i Viškova u kojima je na osobna i jedno teretno vozilo naletjela divljač- srne i dvije divlje svinje.

VIDEO DANA:

Kako su izvijestili iz PU Primorsko-goranske, u dvama slučaja su sudjelovala i domaće životinje, na području Vrbnika na  Krku je ovca naletjela na motociklistu, dok su na području Viškova dva psa naletjela na osobno vozilo. U Vrbniku je tada motociklist lakše ozlijeđen, a ovca je uginula, koju su ,kao i ostale uginule životinje, preuzeli djelatnici nadležnih tijela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 23 tisuća kuna.

Protiv vlasnika domaćih životinja, sukladno važećim zakonskim propisima, podnijete su odgovarajuće prijave zbog ne držanja nadzora nad životinjama.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views