Čeka se odluka: Hoće li Matko Škalamera danas biti pušten na slobodu?

Arsen Stipinović, odvjetnik Matka Škalamere. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od jučer poslijepodne traje ispitivanje svjedoka pred Općinskim državnim odvjetništvom o incidentu na području Viškova u kojem je poznati riječki spasilac Matko Škalamera navodno na osnovi nacionalnosti vrijeđao, prijetio te fizički napao srpskog povratnika Dobrivoja Arsića

Jučer popodne ispitani su svi drugi svjedoci a danas se čeka završetak svjedočenja Dobrivoja Arsića i njegove supruge.

Škalameri je određen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, no ispitivanjem svih svjedoka taj razlog za njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru bi nestao te bi se stekli uvjeti za Škalamerino puštanje na slobodu. Zato se i očekivalo da će Matko Škalamera biti pušten već jutros, nakon što svi svjedoci budu ispitani.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, dugogodišnji hvaljeni član riječkog HGSS-a Matko Škalamera osumnjičen je za prijetnju i nanošenje tjelesne ozljede srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću u Viškovu.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Susjed snimio sukob srpskog povratnika i Matka Škalamere! 

Incident u Mavrima je zadnjih dana izazvao burne reakcije u javnosti pa se može reći da je čak i pritisak javnosti pomogao očekivanjima da će tužitelji predložiti sucu istrage da se Škalameri ukine mjera zadržavanja u pritvoru.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Arsen Stipinović, odvjetnik Matka Škalamere, izjavio je kako su dosad prikupljene izjave svjedoka pred Općinskim državnim odvjetništvom povoljne za obranu te da “nema govora o iskazivanju mržnje na nacionalnoj osnovi od strane njegova branjenika”.

Armada će u srijedu održati mirni prosvjed i ako Matko Škalamera bude oslobođen iz pritvora 

Povezani VIDEO:

Više u VIDEOPRILOGU: