KAZNENO JE PRIJAVLJEN

Čelnik riječke tvrtke (34) naručio robu i ‘zaboravio’ platiti, propustio i proglasiti stečaj. Sada će odgovarati za to!

Ilustracija: Riportal

Osumnjičenik je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

“Osumnjičenik je kao odgovorna osobe tvrtke iz Rijeke od svibnja do srpnja 2021. godine lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem u Vukovarsko – srijemskoj županiji na način da je od navedene tvrtke naručio i preuzeo robu u iznosu od oko 55 000 kuna kojeg do danas nije podmirio.  Kao sredstvo osiguranja plaćanja naručene i preuzete robe izdao je ovjerenu bjanko zadužnicu unatoč nedostatku sredstava na računu svoje tvrtke čime je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Osim toga, osumnjičenik, kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke iz Rijeke čiji su računi bili u blokadi od studenog prošle do siječnja ove godine nije podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka čime je počinio kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske županije.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari