UŽAS..

Tako jednostavno: Riječanin (29) ugradio prijatelju klima uređaj iz tvrtke u kojoj radi. I to nije sve: opako pokrao i kolege s posla!

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, kao i opatijske policije, proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere

U Rijeci je uhićen 29-godišnjak kojega policija sumnjiči da je kao djelatnik riječke tvrtke u listopadu ove godine iskoristio povjerenje vlasnika tvrtke te samoinicijativno ugradio klima uređaj u vlasništvu tvrtke trećoj osobi bez znanja vlasnika.

Tako je riječku tvrtku oštetio za najmanje tri tisuće kuna.

Došao ugraditi klimu pa pokrao djelatnike

“Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je početkom prosinca u poslovnim prostorima druge riječke tvrtke prilikom obavljanja poslova ugradnje klima uređaja, iskoristio nepažnju zaposlenika pa je iz radnog stola otuđio 1500 eura u vlasništvu te tvrtke, ali i dva novčanika djelatnika u kojima su se nalazili njihovi osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. 

Time je uz tvrtku, oštetio i dvoje hrvatskih državljana za tri tisuće kuna, kao i 250 eura te 250 dolara.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

I opatijska policija uhvatila kradljivca

Opatijska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka koji je pak zadržao 500 eura.

“Taj novac mu je kao djelatniku građevinske tvrtke povjereni za obavljanje određenog posla u inozemstvu. Osumnjičeni 45-godišnjak je, naime, iskoristivši povjerenje odgovorne osobe spomenute tvrtke, odustao od dogovorenog rada pa protupravno prisvojio novac te ga odbio vratiti čime je oštetio poslodavca- tvrtku sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji.”, izvijestili su iz policije.

Budući da prilikom ispitivanja u policijskoj postaji sa sobom nije imao nikakav osobni dokument, sankcioniran je i prekršajno u skladu s odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Završetkom istraživanja obojica spomenutih osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenog djela pronevjera, a 29-godišnjak i za počinjenje dvije krađe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari