CRNI VIKEND NA CESTAMA: U Rijeci i na Cresu teže ozlijeđena dva motociklista

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda dogodilo se 34 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Teže su ozlijeđena dva motociklista u nesrećama što su se dogodile na Cresu i Rijeci.

Na Cresu je u petak, 11. svibnja u popodnevnim satima ozlijeđen 28-godišnji njemački državljanin kada je upravljajući motociklom marke Ducati, njemačkih registarskih oznaka, izgubio nadzor nad vozilom te pao na kolnik, dok je u subotu, 12. svibnja, u ulici Milutina Barača u Rijeci ozlijeđen 33-godišnji hrvatski državljanin gdje je upravljajući motociklom marke Honda, riječkih registarskih oznaka, također pao na kolnik.

Obojici motociklista,liječnička pomoć je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju policija je evidentirala i počinjenje prometnih prekršaja vozača od kojih izdvajamo 45-godišnjeg vozača teretnog vozila marke Iveco, splitskih registarskih oznaka, koji je sinoć oko 20 sati na graničnom prijelazu Pasjak priveden na istraživanje zbog utvrđivanje identiteta i ometanja postupanje policijskih službenika.

Naime, službenicima nije htio pokazati osobnu iskaznicu, k tome je ignorirao upute službenika za preparkiranje vozila kako bi se ubrzao promet na graničnom prijelazu, a uz to se nedozvoljeno i udaljavao s mjesta događaja čime je počinio prekršaje iz domene Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o nadzoru državne granice te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda na prometnicima je policija zaustavila i nekoliko vozača koji su vozilima upravljali bez osobne iskaznice ili vozačke dozvole, odnosno bez ikakvih dokumenata, zbog čega su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske i ovom prilikom pozivaju sve vozače na dosljedno i odgovorno poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba u njima, te povećao stupanj sigurnosti u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari