DANAS UJUTRO NA „NOVOJ CESTI“: Žestoki sraz automobila i autobusa nasreću bez teže ozlijeđenih

Foto: Jelena Šironja

Jedan trenutak nepažnje odnosno predugo razmišljanje vozača o tome koje vozilo ima prvenstvo prolaza križanjem bilo je čini se presudno u ovoj nesreći

Velika materijalna šteta, pogotovo na automobilu koji je sudjelovao u nesreći, nasreću je najteža posljedica prometne nesreće koja se dogodila danas ujutro oko 8.30 sati na području Krnjeva, na riječkim vozačima dobro poznatom križanju Nove ceste, Lozičine ulice i Vidovićeve ceste kojeg mnogi Riječani nazivaju i riječkom prometnom crnom točkom.

Foto: facebook Hrvoje Hrky Maurinaz
Foto: facebook Hrvoje Hrky Maurinaz

U nesreći su sudjelovali osobno vozilo i autobus gradskog linijskog prijevoznika Autotroleja koji su se sudarili na križanju. Policijskim uviđajem i izvješćem utvrdit će se što se točno dogodilo i kako je došlo do nesreće.

Foto: Jelena Šironja
Foto: Jelena Šironja

Nasreću, teže ozlijeđenih nije bilo. Očevici govore kako su odmah nakon sudara vozač autobusa i suvozačica izašli iz vozila, a ubrzo je to učinio i vozač osobnog automobila.

Građani koji žive blizu toga raskršća komentirali su i na društvenim mrežama kako je to rasrkšće inače potencijalna stalna opasnost za vozače, a mnogi bi bili zadovoljni kada bi se raskršće na tom dijelu „Nove ceste“ riješilo izgradnjom prometnog rotora.

Jedan Riječanin tako kaže: “Nedaj bože rotor napravit! Bilo bi kud i kamo protočnije i usput bi riješili de…. koji prođu 150 tuda.”

sudar krnjevo2
Foto: facebook Hrvoje Hrky Maurinaz

Jedan očevidac događaja pak kaže: “Čovjeku se dogodi pogreška… vidjela sam tog vozača busa kako pogledom prati skretanje ulijevo, nije gledao u taj bijeli auto i odlučio se bahatiti, voziti bez obzira na njega. U tom trenutku za njega nije bilo bijelog auta. Kada se sudar dogodio, sekundu dvije ostao je ukopan i onda odmah izletio iz busa. Bus je išao “full” sporo u odnosu na taj bijeli auto. Žao mi ih je oboje…”

I još jedan komentar s društvenih mreža kaže ovako: “Zapravo su podjednako krivi premda je po zakonu kriv bus. Bus je skretao prema lijevo polako ali nije valjda primjetio auto na suprotnoj strani koji je išao ravno. Bijeli auto koji je išao ravno, išao je većom brzinom, bez usporavanja koje je normalno u vožnji po razkrižju. Auto je očekivao da će bus stati jer je on bio u prednosti i dao gas. Bus nije stao. Zato se treba voziti oprezno po raskrižju bez obzira tko je u prednosti, uvijek usporiti i kretati se u skladu sa situacijom. Ne bahatiti se…”

No ova nesreća u kojoj je sudjelovao autobus gradskog prijevoznika priziva u sjećanje i nedavno upozorenje Sindikata vozača Autotroleja kako je zbog nemogućih uvjeta rada u tome komunalnom društvu pitanje dana kada će se dogoditi neka nesreća koja uključuje njihove autobuse.  Nažalost, predviđanja su im se ovime ispunila…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari