DARUVARAC JE SLOBODAN

Darko Kovačević Daruvarac izašao iz zatvora sedam mjeseci prije isteka kazne. Kaznu je služio zbog premlaćivanja bivše djevojke

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac u utorak je napustio zatvor u Glini, potvrdio je njegov odvjetnik

Darko Kovačević, poznatiji kao Daruvarac, u utorak je u poslijepodnevnim satima napustio zatvor u Glini, potvrdio je njegov odvjetnik Velimir Došen za 24sata.

Daruvarac se na odsluženje kazne javio u kolovozu 2019. i u zatvoru je proveo dvije godine i sedam mjeseci, a još sedam mjeseci bio je u pritvoru tijekom suđenja.

Na zatvorsku je kaznu osuđen jer je 13. lipnja 2018. brutalno premlatio svoju tada 18-godišnju djevojku u zadarskom kafiću, a sve su snimile i nadzorne kamere. Kovačević je šakama i nogama tukao djevojku koja je bespomoćno ležala na podu, a nitko od gostiju ili osoblja nije joj priskočio u pomoć.

Osuđen na četiri godine

U siječnju 2019. na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i premlaćivanje djevojke nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora. U lipnju 2019. Županijski sud mu je smanjio kaznu na četiri godine.

Kao olakotno je cijenio njegovo priznanje i tvrdnju da će žrtva biti obeštećena. Nakon što je došao na odsluženje kazne, tražio je smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Općinski sud u Zadru mu je u lipnju 2020. odbio zahtjev, ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca.

Budući da je u pritvoru, dok su mu sudili na Općinskom sudu u Zadru, proveo sedam mjeseci, trebao je odslužiti još tri godine i dva mjeseca zatvora, no provest će dvije godine i sedam mjeseci. No ako na uvjetnoj slobodi počini novo kazneno djelo, vratit će ga u zatvor na odsluženje preostalih sedam mjeseci zatvora, prenosi Net.hr.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari