IZVJEŠĆE

Potpuno pijan vozio teretno vozilo riječkih oznaka! Odmah priveden u prostorije policije kako ne bi ugrozio živote

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U tjednu su alkotestirana 282 vozača, a najveća koncentracija od 2,18 promila evidentirana je 52-godišnjem vozaču u Ravnoj Gori

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 50 prometnih nesreća, od kojih su dvije  teže, a 48 lakše nesreće.

U ovim nesrećama su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 244.214 kuna.

Osim dva strana državljanina, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača. Ukupno su alkotestirana 282 vozača, od kojih je kod njih 38 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, četiri vozača su bila s koncentracijom do 0.50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotestiranje.

VIDEO DANA:

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 21 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 14 ih je u kategoriji od 25. do 35. godina života, dok ih je osam u kategoriji između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg izmjerena je 52-godišnjem vozaču u Ravnoj Gori. Njega je u utorak, 22. ožujka oko 22.15 sati zaustavila policija u ulici I. Gorana Kovačića gdje je pri utjecaju alkohola upravljao teretnim vozilom marke Wolkswagen Transporter, riječkih registracijskih oznaka.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti prometa, priveden je  u Policijsku postaju Delnice na postupanje.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za počinjeni prekršaj protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari