NEĆE VIŠE

DELNICE 36-godišnjak vozio s gotovo dva promila u krvi. Otrijeznio se u policiji

Foto: Ilustracija (Luka Stanzl/Pixsell)

Proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 46 je bilo lakših, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 46 je bilo lakših. U ovim nesrećama pet je osoba teško, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 149.610 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, tri strana državljanina i četiri alkoholizirana vozača.

Ukupno je alkotestirano 260 vozača, od kojih je kod njih 29 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 20 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina, a četiri u dobi između 18. i 24. godine.

Najveća koncentracija alkohola od 1,96 g/kg izmjerena je 36-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka i kojeg je policija zaustavila u Delnicama, 6. ožujka oko 23.40 sati.

Spomenuti vozač zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari