NAČELNIK POMORSKE POLICIJE

Video | Detalji dramatičnog spašavanja kod Paškog mosta: ‘Policajci su mladiće nosili na rukama. Minute su bile važne’

‘Dali su im svoju odjeću kako bi ih utoplili s obzirom na to da su bili dosta pothlađeni i iscrpljeni. Minute su doslovno bile važne s obzirom na njihovu iscrpljenost i pothlađenost, a akcija je trajala manje od sat vremena’, poručio je načelnik Postaje pomorske policije Zadar

Tragičan kraj potrage na moru: Nakon što se za njim satima tragalo – pronađeno je tijelo mladog ribara. S još trojicom prijatelja bio je u noćnom ribolovu kod Paškog mosta, no u havariji je upao u more i više nije izronio. Istraga je još uvijek u tijeku, sve okolnosti se utvrđuju. Naložena je i obdukcija smrtno stradalog mladića nakon kojeg će se znati okolnosti utapanja, rekao je naš reporter Mario Jurič koji se uživo javio iz luke Gaženica gdje je razgovarao s Romanom Landekom, načelnikom Postaje pomorske policije Zadar, piše Danas.hr.

“Iza 3 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći sjeverno od Paškog mosta. Odmah su izašli policijski službenici i sve raspoložive snage. Pronašli su unesrećene mladiće i pružili im svu moguću pomoć i doslovce ih nosili nekoliko stotina metara do pružanja prve medicinske pomoći. Dali su im svoju odjeću kako bi ih utoplili s obzirom na to da su bili dosta pothlađeni i iscrpljeni. Minute su doslovno bile važne s obzirom na njihovu iscrpljenost i pothlađenost, a akcija je trajala manje od sat vremena”, rekao je Landeka i dodao da još uvijek traje potraga za drugim ribarom iz mjesta Vrsi.

“Koristimo sve moguće resurse kako bi pronašli nestalog ribara”, dodao je pa dao nekoliko savjeta ribarima:

“Treba pratiti uvjete i stanje na moru, pratiti vremensku prognozu, pridržavati se pravila sigurne plovidbe i neka sa sobom imaju pojaseve za spašavanje kako ne bi došlo do tragičnog događaja. Tijekom 2023. godine bili smo uključeni u 45 slučajeva, bilo traganja i spašavanja, prijevozu bolesnika ili pomorskim nesrećama”, rekao je Landeka, piše Danas.hr.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari