OD 30 DO 60 GODINA

U Francuskoj privedeno 80 pedofila. Ima tu profesora, trenera… ‘Akcija ovih razmjera dosad nije viđena’

Foto: Unsplash

Policajci su ciljali profile osoba koje su u redovitom kontaktu s djecom. Privedena su tako dva školska profesora, sportski treneri i nadzornik u đačkom domu za hendikepirane

U Francuskoj je ovaj tjedan privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među kojima jedan zastupnik i dvojica školskih profesora, u velikoj policijskoj akciji koja je pokazala da pedofila ima u svim društvenim slojevima.

Akcija takvih razmjera do sada “nije bila viđena” u Francuskoj, rekao je Quentin Bevan, predstavnik novog Ureda za maloljetnike pravosudne policije, koji je koordinirao operaciju.

Policajci su ciljali profile osoba koje su u redovitom kontaktu s djecom. Privedena su tako dva školska profesora, sportski treneri i nadzornik u đačkom domu za hendikepirane. Osumnjičenici su bili u dobi od tridesetak godina do više od 60.

Kod nekoliko njih pronađene su video snimke i fotografije pedofilskog sadržaja pohranjene na računalima i drugim digitalnim uređajima. Deseci su osumnjičeni za silovanja maloljetnika ili spolne napade. Nadzornik je prije više desetljeća već bio osuđen zbog silovanja, a s djecom je mogao raditi jer je legalno promijenio identitet, rekao je Bevan.

Istrage još traju, rekao je ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari