UŽAS KOD ZAPREŠIĆA

Galerija | Detalji kaosa: Za volanom je bio mladić, vozio je čak 230 km/h?! ‘Bio je smanjeno ubrojiv’

Zbog nesreće, dio postaje je zatvoren te se vozi usporeno

Na autocesti A2 na naplatnoj postaji Zaprešić jutros je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, a cure najnoviji detalji što je uzrokovalo tragediju.

Kako doznaje Jutarnji list,  poginuli vozač je Tomislav G. (20) iz Brdovca, općine kraj Zaprešića, dok HRT ističe kako je najvjerojatnije vozio čak 230 km/h.

“Očevid je završen. Policija je šturo priopćila da se oko 5 sati i 40 minuta automobil zabio u metalnu ogradu i betonski odbojnik na naplatnoj postaji Zaprešić. U njemu je bila jedna osoba koja je smrtno stradala. Neslužbeno se doznaje da je riječ o dvadeset jednogodišnjem vozaču koji je vozio Audi TT iznimno velikom brzinom. Navodno se radi o brzini od 230 km/h bez pokušaja kočenja. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ove strašne nesreće. Bit će obavljena obdukcija mladića kao i analize koje bi trebale utvrditi je li u krvi imao alkohol ili drogu, izvijestio je za Dnevnik HRT-a Boris Kanazir.

“Ovakve nesreće ne mogu se dogoditi svjesnim vozačima na autocesti. Rekao bih da je ovaj sigurno bio smanjeno ubrojiv u trenutku nesreće. Pitanje je samo je li to bilo zbog psihičkog stanja, bolesti ili su u pitanju bili alkohol i droge. To će policija utvrditi očevidom. Brzina je sigurno bila ona putna predviđena za autocestu, oko 130 kilometara na sat. Vjerojatno je imao i uključen tempomat. Dok nije bilo tih uređaja, a vozaču bi pozlilo, noga bi popustila pa bi automobil ipak usporio”, rekao je sudski vještak za promet Goran Husinec u izjavi za 24sata, koji dodaje kako neslužbeno doznaje da je za volanom bio 20-godišnjak iz okolice.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kako piše 24sata,  vozač je udario u naplatnu postaju te uništio gotovo cijeli automobil, a na fotografiji se mogu vidjeti dijelovi automobila kako su razbacani po cesti.

Prema neslužbenim informacijama, vozač se zabio u naplatnu postaju. Scene nakon nesreće bile su užasavajuće.

Iz HAK-a su izvijestili da je zbog očevida na autocesti A2 u smjeru Maclja otvoren samo jedan ulaz na autocestu.

“Danas, 17. siječnja 2024. oko 5.40 sati na AC A2, smjer Zaprešić, kod naplatne postaje Zaprešić dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan osobni automobil. U prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala. Očevid je u tijeku”, izvijestila je policija.

O nesreći su izvijestili i iz HAK-a. “Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj na naplati Zaprešić u smjeru Maclja vozi se usporeno uz regulaciju policije i ophodarske službe, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari