Detalji mučnog slučaja ropstva: Žrtvu držale dvije sestre, a jedna je otprije poznata policiji

Photo: Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Višegodišnje zlostavljanje, od kolovoza 2015. do prosinca 2019. eskaliralo je prošli četvrtak

Cure detalji mučnog slučaja ropstva kod Zagreba.

Robinju su držale dvije dobrostojeće sestre, 57-godišnja Ljiljana Z. i njena tri godine mlađa sestra Jasenka Z. Obje su završile u pritvoru.

“Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom. Sjećam se da je prije 15-ak godina bila velika afera jer je na dječaku jednog svog radnika s kojim je bila u vezi gasila čikove. Zlostavljala je to dijete, ali izvukla se na psihu”, rekao je za Jutarnji jedan mještanin.

Višegodišnje zlostavljanje, od kolovoza 2015. do prosinca 2019. eskaliralo je prošli četvrtak kad su se Ljiljana Z. i žrtva verbalno sukobile te joj se žrtva suprotstavila i čak su se i fizički sukobile. Nakon toga je robinja potražila pomoć policije.

Nesretnu su ženu još u kolovozu 2015. sestre zaposlile u svom trgovačkom društvu koje se bavi proizvodnjom betonske galanterije. Nesretna žena sestrama je predavala i veći dio plaće. Njoj bi ostao tek minimalan iznos koji joj nije bio dovoljan ni za osnovne životne potrebe.

Ljiljana Z. je žrtvu prisiljavala da radi i do 23 sata i duže, uz minimalne količine hrane. Kad je adaptirala svoju kuću na Črnomercu, bez znanja žrtve, iznijela je njenu liječničku dokumentaciju.

Kad se ozlijedila u ljeto ove godine, Ljiljana Z. joj je zabranila da kaže da se to dogodilo na radnom mjestu, te unatoč preporuci liječnika da strogo miruje, robinja se nakon tri dana vratila odrađivati poslove kao ranije.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari