NESREĆA NA OBUCI

Detalji tragedije: Policajac poginuo jer ga je prignječio volan quada. Iza sebe je ostavio troje djece

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

‘Ta vozila imaju izuzetne terenske mogućnosti. Ne smijete pretjerati s gasom i brzinom’, kazao je sudski vještak za promet Goran Husinec o quadu u kakvom je poginuo policajac

Jedan interventni policajac je poginuo, a trojica su ozlijeđena u srijedu oko podneva, tijekom obuke na zagrebačkom Jankomiru. Stradali su u prevrtanju specijalnog vozila “Polaris”, takozvanog quada, u blizini Jankomirskog mosta. Iako su stigle čak tri hitne, jedan je policajac preminuo tijekom pružanja medicinske pomoći, a preostala trojica su izvan životne opasnosti i prevezeni su u bolnice.

Kako pišu 24 sata neslužbeno doznajući, nesretni policajac vozio je quad, a prilikom prevrtanja prignječio ga je upravljač vozila. Ostali policajci pretrpjeli su ozljede glave, ruke i noge.

Bio je iskusan i nagrađivan, imao je troje djece

“Policijski službenici prevezeni su u bolnice radi pružanja liječničke pomoć. Ostala trojica se, prema trenutačnim informacijama, nalaze izvan životne opasnosti. Obitelji poginulog policijskog službenika izražavamo najiskreniju sućut te ćemo im pružiti svu potporu”, priopćeno je kratko iz MUP-a.

S obzirom na to da je vozilo bilo prevrnuto na ravnom terenu, nije poznato jesu li za nešto zapeli ili možda upali kotačem u rupu.

Preminuli policajac dugo je bio u službi i nagrađivan je za svoj rad. Iza njega je ostalo troje djece.

‘Moćno vozilo s kojim ne treba pretjerivati’

Njegove kolege jučer je zgrozila ova nesreća, tim više jer su se ranije žalili na spomenuto vozilo tvrdeći da je nestabilno i da je već bilo prevrtanja u njemu. Zadnji takav slučaj prije ovoga navodno se zbio prije desetak dana na Žumberku. Ta terenska vozila policija je dobila prije dvije godine, a uglavnom služe za nadzor granice s BiH na šumskim predjelima gdje nema ni makadamskih cesta.

Goran Husinec, sudski vještak za promet, rekao je za 24 sata da je to moćno vozilo te da su potrebni deseci sati vježbe vožnje kako bi ga mogli ispravno koristiti.

“Ta vozila imaju izuzetne terenske mogućnosti. Ne smijete pretjerati s gasom i brzinom. Ljudi su samouvjereni, misle da mogu preko noći naučiti njime svladavati teške terene za koje je izrađen. Povukao bih paralelu sa sviranjem violine. Vi se možda razumijete u glazbu, svirate gitaru i klavir, no violina je posebno glazbalo. Ono se godinama svladava”, rekao je Husinec, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari