TRAGEDIJA KOD VENECIJE

Talijanski mediji objavili identitet unesrećenog hrvatskog para: Antonela je bila trudna, vjenčali se prije samo 3 tjedna

Foto: Facebook

Par je u Veneciju stigao u utorak te su se nešto iza 19 sati ukrcali na električni autobus koji je krenuo iz Tronchetta prema kampu u Margheri gdje je par trebao provesti dio svog medenog mjeseca. Vlada je izrazila sućut obitelji preminule Hrvatice

Ranije tijekom dana Vlada je potvrdila da je među žrtvama stravičnog slijetanja autobusa u blizini Venecije i jedna Hrvatica. Prema pisanju talijanskih medija, riječ je o Antoneli Perković koja je imala samo dvadeset godina, a zajedno sa suprugom Markom Bakovićem je bila na medenom mjesecu.

Par se vjenčao prije samo tri tjedna te je Antonela navodno bila u poodmaklom stadiju trudnoće. Njezin suprug je ozlijeđen te se trenutno nalazi u bolnici u Venetu na intenzivnoj njezi.

Par je u Veneciju stigao u utorak te su se nešto iza 19 sati ukrcali na električni autobus koji je krenuo iz Tronchetta prema kampu u Margheri gdje je par trebao provesti dio svog medenog mjeseca.

Vlada je izrazila sućut obitelji preminule Hrvatice. Dodali su da je nadležni Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obiteljima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti.

U nesreći je poginula 21 osoba te su identificirane sve žrtve. Osim Antonele, među stradalima je devet Ukrajinaca, četvero Rumunja, troje Nijemaca, talijanski vozač, dva Portugalca te Južnoafrikanac.

Među stradalima je jednogodišnje dijete, maloljetna djevojčica te 12-godišnjak, a još je 15 ozlijeđenih.

Uzrok ogromne tragedije tek se treba utvrditi. Talijanski mediji pišu da je autobus bio nov i ispravan, a da je vozač smjenu preuzeo sat i pol vremena prije nesreće. Kolege su ga opisale kao stručnjaka koji je ovaj posao radio sedam godina.

Foto: Twitter

Gradonačelnik Venecije proglasio je dan žalosti, a zastave u regiji Veneto su spuštene na pola koplja.

Autobus koji se kretao po mostu iz za sada nepoznatog razloga je uradio u sigurnosnu ogradu te se srušio u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari