DRAMA KOD VARAŽDINA

Dječak (13) upao u rijeku nakon što ga je udarila srna u trku

Foto: Zvonimir Barisin/HaloPix/PIXSELL

Jedan od policajaca spustio se niz nasip dok ga je drugi policajac rukom pridržavao odozgora. Dohvatili su već pothlađenog dječaka

U srijedu u 20.06 sati PU varaždinska zaprimila je dojavu da se 14-godišnja djevojčice nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode.

”Voditelj smjene je u kontaktu s dojaviteljicom, istu uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja s ciljem da ih što prije uoče i počnu spašavanje te joj daje upute vezano uz dječaka u vodi da se pokuša držati za neki predmet”, opisali su iz policije.

U 20:15 sati nadležne službe stigle su na mjesto događaja. Policajci su uočili kako se  dječak u vodi drži za konop, odnosno špagu koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali, prenosi RTL.

Jedan policajac žurno se spustio niz kosinu asfaltnog nasipa 6 metara, dok ga je drugi policajac držao rukom, te hvatom za ruku dječaka vade iz vode na nasip. Stavili su ga u policijsko vozilo i pokrili vlastitom odjećom da ga ugriju do dolaska medicinske ekipe.

Zavod za hitnu medicinu preuzeo je pothlađenog dječaka te je odveden u varaždinsku bolnicu.

“Obavljenim razgovorima utvrđeno je da su djevojčice zajedno s 13-godišnjakom, oko 20 sati šetale po nasipu. U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika, trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala”, objasnili su iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari