NOVA UHIĆENJA

‘Pao’ načelnik Čeminca Zlatko Pinjuh, sinovi i partnerica!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U Grabovcu je u četvrtak rano ujutro policija upala u vikendicu kontroverznog Pinjuha, a u USKOK-ovoj akciji uhićeno više ljudi. Načelnik iza sebe vuče repove afera

Rano jutros u Grabovcu policija je upala u vikendicu Zlatka Pinjuha, načelnika općine Čeminac. Policajci po nalogu USKOK-a pretražuju Pinjuhovu vikendicu, a neslužbeno doznajemo da su pretražili i prostorije općine.

Vuše ljudi uhićeno je, a kako neslužbeno doznajemo među njima je upravo načelnik Pinjuh, ali i njegovi sinovi te načelnikova partnerica koja inače radi kao šefica računovodstva u općini.

USKOK je u siječnju prošle godine protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha i njegovih sinova podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Terete ga da je kao načelnik Općine Čeminac u dogovoru sa sinovima i zaposlenikom općine, direktorom Komunalnog, omogućio okrivljenicima da se znatno nepripadno materijalno okoriste na teret proračuna općine.

Sam načelnik Pinjuh prilično je kontroverzan lokalni čelnik kojeg USKOK tereti da je 2017. u ime općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinovima u iznosima od po 1000 kuna mjesečno na rok od 10 godina, i to za stanove u Osijeku.  za stanove u Osijeku, a onda su potpisali dodatke ugovoru kako bi povoljno kupili stanove. Pojednostavljeno, “krojio” je natječaje po mjeri svojih sinova. 

Iza sebe ima mnogo repova pa i to da je unatoč svim aferama, dobio povjerenje birača na izborima. 

Kad je USKOK krenuo istraživati Pinjuha 2019. godine, on je molio HDZ, čiji član je bio, da ga ne izbaci iz stranke. No, HDZ ga nije poslušao. Optužbe je tada nazvao “minornima i nesuvislima”, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari