NOVI DETALJI ISTRAGE

Dječak ubojica iz Beograda znao je kako rade forenzičari! Evo što je radio dva dana prije masakra

Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Dosadašnji rezultati istrage pokazali su da je dječak najmanje mjesec dana planirao zločin

Da je dječak (13) iz Beograda pomno pripremao masakr u osnovnoj školi koju je pohađao, potvrdilo je novo otkriće istražitelja.

Dva dana prije masovnog ubojstva, dječak je u stanu isključio sigurnosnu kameru kako bi za sobom ostavio što manje tragova, tvrdi upućeni izvor za Blic.

“Utvrđeno je da je dječak 1. svibnja, dakle dva dana prije nego što je upao u školu i otvorio vatru na stražara i učenike, isključio sigurnosnu kameru u stanu koja je zaklanjala dio sobe s ormarom. U tom je ormaru bio očev kovčeg. Kofer ima šifru, a njegov otac je u njemu držao oružje i streljivo. Dječak je znao tu šifru jer se radilo o putnom kovčegu koji je obitelj često koristila”, kazao je izvor te dodao da je dječak na taj način došao do dva pištolja koja je 3. svibnja ponio u školu.

“Voli kriminalističke serije, poput “Zločinačkih umova”, a u nekoliko epizoda ove serije ubojica briše svoje tragove isključivanjem interne kamere u kući. Znao je da će srpski forenzičari pregledati sve snimke, pa i one iz stana na kojima ga vide kako uzima oružje. Nevjerojatno je da je ovo ubojstvo tako precizno pripremio 13-godišnji dječak”, dodaje izvor.

Noć prije ubojstva gledao film o masakru u školi

Od ranije je poznato da je dječak vješt u korištenju informacijskih tehnologija, a sada je jasno daje mogao upravljati sigurnosnom opremom za nadzor u stanu i po potrebi gasiti i paliti kamere, napomenuo je izvor.

Dosadašnji rezultati istrage pokazali su da je dječak najmanje mjesec dana planirao zločin. Nacrtao je plan škole i na komad papira napisao popis ljudi koje je planirao ubiti.

“Skica izgleda kao nešto iz video igrice ili horor filma, što ukazuje na to da je do detalja planirao kako će ući u školu i koliko će djece pobiti”, navedeno je na konferenciji za medije nakon ubojstva.

Dječak je sada na pregledu u Kliničkom centru Srbije te se nalazi pod posebnim policijskim nadzorom. Njegova sudbina ovisi o izvješću stručnog tima.

Dječak je neposredno prije zločina na internetu pretražio Kazneni zakon Srbije kako bi istražio mogu li djeca kazneno odgovarati, a noć prije masovnog ubojstva gledao je američki film o masakru u školi u Americi, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari