KRŠILE MJERU SAMOIZOLACIJE

Djevojka i žena došle na šaltere policije, izašle “olakšane” za 8.000 kuna

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvije građanke su s mjerom samoizolacije došle u policiju radi obavljanja upravnih poslova

Od petka, 21. svibnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 15 osoba.

Tako je 26. svibnja na šalteru upravnih poslova Policijske postaje Opatija zatečena 18-godišnja hrvatska državljanka s važećom mjerom samoizolacije, dok je u jučer, 27. svibnja u zgradi Policijske uprave zatečena 48-godišnja hrvatska državljanka, također s važećom mjerom samoizolacije.

Izvan svog doma, odnosno mjesta gdje su se trebali nalaziti dok im traje mjera samoizolacije, zatečena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 30 i 61 godine.

Na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak i Brod na Kupi prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 11 stranih državljana. Riječ je o dvoje državljana Njemačke i državljanima Češke i Bosne i Hercegovine koji su pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok su po dvoje državljana Njemačke i Švicarske, državljanin Kosova, Francuske i Bosne i Hercegovine prekršili propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržali na područje Republike Hrvatske nekoliko dana.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima spomenutima izdani su prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Također, u ovom razdoblju policija je na području Policijske uprave utvrdila i prekoračenje radnog vremena jednog ugostiteljskog objekta te izvijestila državni inspektorat radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari