MORA DA SE JAKO ŽURIO

Dobro je stisnuo po gasu… U tunelu Škurinje vozio 136 km/h – ograničenje je 70!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 137 prometnih prekršaja.

Oglas

Od tog broja, 34 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 14 na vožnju pod utjecajem alkohola, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a dva na prekršaje nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježen je i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 74 ostala prekršaja.

Najveća brzina od 136 km/h evidentirana je jučer, 18. prosinca u 10.56 sati,  na autocesti A7 kod tunela Škurinje. Navedena brzina snimljena je radarskim uređajem kada se osobno vozilo marke Volkswagen Taigo, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 70 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 32 prometne nesreća u kojima su dvije osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji u izviješću policije.

Exit mobile version