MORA DA SE JAKO ŽURIO

Dobro je stisnuo po gasu… U tunelu Škurinje vozio 136 km/h – ograničenje je 70!

Foto: Ilustracija

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 137 prometnih prekršaja.

Od tog broja, 34 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 14 na vožnju pod utjecajem alkohola, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a dva na prekršaje nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježen je i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 74 ostala prekršaja.

Najveća brzina od 136 km/h evidentirana je jučer, 18. prosinca u 10.56 sati,  na autocesti A7 kod tunela Škurinje. Navedena brzina snimljena je radarskim uređajem kada se osobno vozilo marke Volkswagen Taigo, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 70 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 32 prometne nesreća u kojima su dvije osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji u izviješću policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari