USKORO NA SLOBODI

Video | DORH istražuje profesora zbog sumnje na pedofiliju, nije dobio otkaz ni stegovnu mjeru…

Uskoro bi trebao biti na slobodi, a otkaz ni bilo kakvu stegovnu mjeru nije dobio pa bi se na jesen, ako se do tada ne podigne kaznena prijava, mogao vratiti u školu

Ima 61 godinu, predaje klarinet u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Bjelovaru; a umjesto da svira – sjedi u pritvoru. 7. srpnja pokrenuta je istraga zbog sumnje na pedofiliju.

Razgovarali smo s glasnogovornicom Županijskog suda u Bjelovaru koja je potvrdila da je profesor u istražnom zatvoru zbog straha od ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog straha od utjecaja na svjedoke, izvještava Petra Mlačić za RTL.hr.

Međutim iz ŽDOa danas ni slova. Prema nekim indicijama oni će sutra izaći u javnost s informacijama o tome što točno dalje i koja su točno kaznena djela zbog kojih profesora istražuju.

Po Bjelovaru se priča, ljudi uglavnom znaju i o kome se radi. Navodno je on kao glazbenik i ugledan član zajednice, okružen djecom.

“Ako se to dokaže i ako je to dokazano nema priče, nema govora”, izjavio je Alen Dedić.

Neslužbeno se doznaje kako su mu u u računalu i mobitelu bile fotografije maloljetnika, ali prema odgovoru Županijskog državnog odvjetništva lokalnom mediju stvar je još gora. Istražuje se, navodno, zbog teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Javila nam se ravnateljica koja je potvrdila da je istraga u tijeku s obzirom na tajnost istrage nije smjela odati previše informacija međutim rekla je da još uvijek nije primila niti jedan upit roditelja vezano uz slučaj. Sad je škola zatvorena, ali kaže nam kako je cijelo vrijeme radila nesmetano s obzirom na to da su trenutno nastavnici na kolektivnom godišnjem odmoru.

Glazbena je škola županijska a župan Marušić je šokiran. I kao župan i kao otac.

“Pružam punu podršku nadležnim institucijama u otkrivanju ovakvih zlodjela”, rekao je župan.

Profesor u Ministarstvu za sada nema dosje jer pravomoćna optužnica nije podignuta.

“Ako školska ustanova sazna da je protiv osobe pokrenut i vodi se kazneni postupak udaljit će osobu od obavljanja posla do obustave kaznenog postupka uz pravo na naknadu u visini dvije trećine plaće”, rekli su iz resornog ministarstva.

Predsjednica udruge koja pomaže žrtvama pedofilije upozorava kako je upravo to opasno jer Ministarstvo znanosti i obrazovanja nema uvid u registar seksualnih prijestupnika.

“Ono što škola treba napraviti kao prvi korak je uručiti izvanredni otkaz pogotovo ukoliko optužnica bude podignuta. Po saznanjima koje mi imamo biti će u sljedećih nekoliko dana”, objasnila je Anita Papa, predsjednica udruge Lavica.

Pritvor ističe ovaj tjedan tako da bismo uskoro trebali saznati razmjere cijelog slučaja, izvještava Petra Mlačić za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views