VLADO BAGARIĆ

DORH traži zatvor za direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe

08.11.2021., Zagreb - General Vlado Bagaric, direktor Hrvatske kontrole zracnog prometa. Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Zahtjev za istražni zatvor zatražen je, naime, zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a radi opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Riječ je o slučaju u kojem su obavljeni izvidi zbog desetak sumnjivih zapošljavanja u kontroli zračne plovidbe

Završeni su izvidi protiv direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlade Bagarića, a Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je od Županijskog suda da mu odredi istražni zatvor, potvrdila je za RTL Danas glasnogovornica Županijskog suda. Istražno ročište održat će se sljedeći tjedan.

Zahtjev za istražni zatvor zatražen je, naime, zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a radi opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Riječ je o slučaju u kojem su obavljeni izvidi zbog desetak sumnjivih zapošljavanja u kontroli zračne plovidbe.

Inače, Kontrolu zračne plovidbe već godinama prate afere i sukobi na relaciji Uprave i zaposlenika.

Portal Telegram otkrio je da ranije da su kontrolori leta pod istragom zbog sumnji da su lažirali prebivališta radi neplaćanja prireza kao i da su neosnovano dobivali novac za uvećane putne troškove od svog poslodavca – Hrvatske kontrole zračne plovidbe, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari