SUPRUG U STRAHU

Drama na Lošinju: Njemicu (38) noćas spasila dva mlada policajca nakon što je bila krajnje nepromišljena

Foto: Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Policijski službenici su opet na djelu pokazali kako im je sigurnost građana najvažnija zadaća, ali i njihova misija, te tako poslali poruku građanima i turistima da se policiji mogu javiti s punim povjerenjem

Jutros oko 3.40 sati sretno je završena potraga za njemačkom državljankom koja je večer prije otišla u šetnju iz kampa na području između Malog i Velog Lošinja te se izgubila, izvijestili su iz policije.

Riječ je o 38-godišnjoj turistici koja je s obitelji na odmoru u kampu Tresorka i sinoć je oko 20 sati sama otišla u šetnju šumom. Budući da se nakon par sati nije vratila u kamp, a sa sobom nije ponijela ni mobilni telefon pa ju nisu mogli kontaktirati, član obitelji je obavijestio policiju o njezinom nestanku.

Policijski službenici su po dojavi promptno reagirali te uz supruga turistice krenuli u potragu.

“Krećući se kroz šumu, pozivali su je te je u jednom trenutku suprug čuo njezin glas, a dvoje policijskih službenika su je potom pronašli na nepristupačnom terenu. Zajedno su je iz kamenjara i teško pristupačnog terena iznijeli na ravno tlo i pozvali hitnu pomoć jer je turistica bila ozlijeđena. Dali su joj i potrebnu tekućinu te je ogrnuli i ohrabrivali sa suprugom.”, priopćili su iz policije.

VIDEO DANA:

Uplašena 38-godišnja Njemica navela je kako se prilikom povratka u kamp kroz šumu izgubila i nije mogla orijentirati, te je pri tome iskrenula nogu i pala niz kamenje na nepristupačan teren.

Po dolasku Hitne medicinske pomoći prevezena je na daljnje liječenje u Dom zdravlja Mali Lošinj gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Njemačka turistkinja i njezin suprug uputili su veliku zahvalu dvojici mladih policijskih službenika koji su pomogli u njezinom spašavanju. Također su ocijenili izvrsno cjelokupno policijsko postupanje i koordinaciju pronalaska i spašavanja.

Zahvaljujući požrtvovnosti i profesionalnosti policijskih službenika Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres ova priča je okončana na najbolji mogući način.

Još jednom su policijski službenici na djelu pokazali kako im je sigurnost građana najvažnija zadaća, ali i njihova misija, te tako poslali poruku svim građanima i turistima da je njihova sigurnost obveza i poslanje hrvatske policije kojoj se mogu javiti s punim povjerenjem u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari