'BILO JE I PRIJETNJI'

DRAMA U ŠKOLI Mladić s mačetom uletio u razred gimnazije, policija ga pronašla

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

‘Prema saznanjima bilo je i prijetnji’, kaže ravnateljica

Kako doznaje Danas.hr mladić koji je ranije, oko 13:45 sati upao u Klasičnu gimnaziju te ušao u razred i prijetio jednom učeniku, uhićen je brzom akcijom policije.

Nakon toga oglasila se i policija.

Danas, 6. ožujka oko 13.50 sati na području Medveščaka, u prostorije obrazovne ustanove došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga, na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji, mladić je pobjegao.

Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju, rezultirala su ciljanom potragom za mladićem starosti 18 godina.

Ubrzo nakon toga, tri sata nakon samog događaja mladić je pronađen i uhićen također na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, kao što smo ranije izvijestili, u zgradu Klasične gimnazije u ponedjeljak je u popodnevnim satima za početka nultog sata druge smjene u razred u kojem se bili učenici i nastavnik upala nepoznata osoba naoružana, prema prvim informacijama, nožem. Policija je odmah stigla na mjesto događaja i još uvijek odradila razgovore s učenicima.

Ravnateljice dviju škola, Klasične i XVI. gimnazije kasnije su dale izjavu za medije.

“Situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi. Danas između 13:30 i 14 sati, u vremenu nultoga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, nitko nije ozlijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama”, rekla je ravnateljica Klasične gimnazije, Zdravka Martinić-Jerčić.

“Vjerojatno je iskoristio trenutak međusmjene da uđe u školu, u tim trenucima je oko 600-700 učenika na ulazu u školu, to je nemoguće kontrolirati. Da se radilo o starijoj osobi, bio bi uočen”, dodala je Nina Karković, ravnateljica XVI. gimnazije, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari