NADZOR BRZINE

Državljanin BiH (30) na A6 ‘potegnuo’ Porscheom ‘s pola gasa’ i postao brzinski rekorder u ROADPOL-ovoj akciji

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom akcije na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji kontrolirano je ukupno 1126 vozila i pri tome utvrđeno 503 prekršaja

U razdoblju od 21. do 27. ožujka 2022., a u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija nadzora brzine kretanja. Akcija je provedena u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja broja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Tijekom akcije na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji kontrolirano je ukupno 1126 vozila i pri tome utvrđeno 503 prekršaja. Od tog broja 377 prekršaja evidentirali su policijski službenici, dok je 126 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima.

VIDEO DANA:

Najveće izmjereno prekoračenje brzine od 179 km/h evidentirano je području Vrbovskog. U nedjelju, 27. ožujka, u 12,17 sati, snimljeno je osobno vozilo marke ”Porsche” bosansko – hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin BIH. Navedenom brzinom kretao se na autocesti A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci, u blizini vijadukta ”Osojnik” gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Policijski službenici su spomenutu brzinu evidentirali laserskim uređajem, a vozač je zbog počinjenog prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 5 000 kuna, u skladu s važećim propisima.

Budući da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ovom akcijom su se uz represivne, provodile i preventivne mjere kako bi se vozače potaklo na odgovorno ponašanje, kao i osvijestilo o nepotrebnom i opasnom prekoračenju propisanih brzina kretanja, osobito onih neprilagođenih uvjetima na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari