BUDITE OPREZNI

Na županijskim prometnicama i dalje masovno stradavanje životinja; Pod kotačima vozila i – divlji zec!

04.12.2013., Cakovec - Divlji zec u potrazi za hranom.rPhoto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u protekla dva tjedna zabilježena su 22 slučaja istrčavanja životinja na  kolnik i naleta na vozila.

Većinom je riječ o srnećoj divljači, ali i o sudarima s divljom svinjom, ovcom i u jednom slučaju – divljim zecom.

Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Cresa, Krka, Bakra, Čavli, Klane, Veprinca, Mošćeničke Drage, Matulja, Viškova, Delnica i Vrbovskog.

U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 84 000 kuna.

VIDEO DANA:

“U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views