VIKEND NA CESTAMA

Državljanin BiH (37) mrtav-pijan kombijem ”lelujao” po Viškovu; Trijeznio se u policiji!

Foto: Pixsell, Viskovo

Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno su zabilježena 253 prometna prekršaja: 54 prekršaja prekoračenja brzine, 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 31 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri zabrane upravljanja, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 116 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 88 km/h izmjerena je 5. lipnja oko 11 sati na Rujevici u Rijeci. Riječ je o osobnom vozilu marke Audi, riječkih registracijskih oznaka, kojim je vozač upravljao navedenom brzinom krećući se u smjeru Viškova unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,86 g/kg izmjerena 5. lipnja oko 22,20 sati, na području Viškova, a riječ je o 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, vozaču kombi vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu.

Inače, ovog vikenda dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.
U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari