POLICIJA GA SPRJEČILA

Državljanin Ukrajine na širem riječkom području u vozilu crnogorskih oznaka krijumčario šest stranih državljanina

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Ukrajine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, policijski službenici su u srijedu, 23. kolovoza u ranim jutarnjim satima, zaustavili vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Ukrajine, dok se u vozilu nalazilo šest stranih državljana, a za koje je utvrđeno da je da je riječ o osobama koje su u statusu tražitelja međunarodne zaštite te su upućeni da se vrate u prihvatilište koje su samovoljno napustili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari