TRAGEDIJA NA USKRS

Dva migranta utopila se za uskršnji vikend u Mrežnici

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jedan muškarac iz Gambije i jedan iz Senegala skončali su u vodama rijeke u Hrvatsku, pri ilegalnom ulasku u zemlju

Jedan Senegalac i jedan Gambijac jučer su pronađeni mrtvi u rijeci Mrežnici u općini Barilović, pišu RTL Vijesti.

Sve je počelo u subotu navečer, priopćila je karlovačka policija, kad je “nepoznata osoba” dojavila da traži pomoć jer se netko utopio. Bila je riječ o Svojiću kod Barilovića. Policajci su na terenu zatekli osmero stranih državljana:

“S obzirom na to da je jedan od njih bio u lošem zdravstvenom stanju, pružena mu je liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi. Nakon liječničke obrade, osoba je dovedena u službene prostorije gdje su se nalazili i ostali strani državljani, a radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Republici Hrvatskoj.”

Drama je, međutim, već trajala. Bilo je jasno da je riječ o ljudima iz Gambije i Senegala za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te su policajcima objasnili da je jednog iz te skupine, dok su prelazili preko Mrežnice, riječna matica povukla i da se vjerojatno utopio.

Sutradan, u nedjelju, policija je pronašla ne jednog, nego dva utopljenika, i to jednog doista na području Općine Barilović, a drugu kod Donjih Dubrava na ogulinskom području.

Policija ističe da se “prema stranim državljanima”, onima koje su u subotu zatekli žive, “postupa u skladu sa Zakonom o strancima”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari