DVAPUT JE DVAPUT: Dvadesetogodišnji pijani vozač „Fiata“ isključen iz prometa u centru grada pa nastavio vožnju do Zameta!?

Nastavio je vožnju u alkoholiziranom stanju zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji

Jučer je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano 107 prometnih prekršaja, od kojih je najviše bilo prekršaja koji se odnose na korištenje mobitela u vožnji-18, zatim je devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedno prekoračenje brzine te 74 ostalih prekršaja.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, iz PU primorsko-goranske izdvajaju 20-godišnjeg vozača osobnog vozila marke „Fiat“ kojega je policija noćas oko 3 sata zatekla na području Zameta u Rijeci kada je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,48 g/kg. Iako je prethodno već bio zaustavljen u Scarpinoj ulici u središtu Rijeke gdje je i isključen iz prometa, nastavio je vožnju u alkoholiziranom stanju zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji.

Na području Dramlja i Povila policija je jučer zatekla i dva strana vozača, poljskog i talijanskog, koji nisu poštovali odredbu zabrane prometovanja za tu vrstu vozila zbog jakog vjetra. Kao i svi ostali vozači zatečeni u prometnim prekršajima, sankcionirani su prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Osim prekršaja, u prometu se jučer dogodilo i sedam prometnih nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom. Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba u njima te u cilju veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom iz PU pozivaju sve sudionike u prometu na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari