MISIJA TRAJALA CIJELU NOĆ Akcija spašavanja u ekstremnim uvjetima: HGSS spasio ozlijeđenog planinara

Foto: Ilustracija

Spašavatelji su do njega došli sinoć, ali zbog teškog terena nisu se odlučili na spuštanje po mraku nego su tri člana HGSS-a s njim provela cijelu noć

Na sjevernoj strani Mosora, u blizini vrha Ljubljan (1262 metara) sinoć je počela akcija spašavanja dvoje ljudi, od kojih je jedan ozlijeđen, izvjestila je u subotu kasno navečer Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Prilikom silaska s Mosora jedan od njih se je ozlijedio, a zbog ozljede, gubitka orijentacije, noći te izuzetno neprisupačnog terena, zatražili su pomoć.

Poziv je upućen nešto prije 18 sati, u pomoć im je krenulo 25 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Split, koji su se satima po izuzetnoj hladnoći probijali do unesrećenih te su ih u 22 sata uspjeli locirati u planini.

Akcija HGSS-a je u jutarnjim satima uspješno završena. Helikopter je podigao unesrećenog planinara.

Spašavatelji su do njega došli sinoć, ali zbog teškog terena nisu se odlučili na spuštanje po mraku nego su tri člana HGSS-a s njim provela cijelu noć.

U akciji je ukupno sudjelovalo 35 članova, a akcija se odvijala u ekstremnim uvjetima.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari