POLICIJA UPOZORAVA

Dvojica Riječana nasjela na prevaru, ostali bez gomile novca! Jedan”ulagao” u kriptovalute, drugi povjerovao u “nasljedstvo”

Ilustracija

Počinjenim kaznenim djelima materijalno su oštećeni za više od 180 000 kuna 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare na štetu 37–godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prevaren prilikom trgovine kriptovalutama.

“Naime, 37-godišnjak je od rujna prošle pa do siječnja ove godine na račun tvrtke sa sjedištem u inozemstvu u više navrata uplatio novac zbog prethodnog dogovora oko vođenja kripto računa i savjetovanja oko ulaganja u kripto valute. Oštećenika je navodni djelatnik tvrtke s kojim se dogovarao oko ulaganja doveo u zabludu obećavši mu isplatu zarade do ožujka ove godine što se do danas nije dogodilo.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Isto tako, policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su kaznenu prijavu 58-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

“Naime, 58-godišnjak je putem društvenih mreža i aplikacija komunicirao s nepoznatom osobom koja mu je obećala nasljedstvo te je toj osobi, u namjeri dobivanja obećanog nasljedstva, dao svoje osobne podatke, kao i podatke tekućeg računa i uplaćivao novac na razne inozemne račune.”, dodali su iz policije

Počinjenim kaznenim djelima materijalno su oštećeni za više od 180 000 kuna!

“Ponovno pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i sumnjičavi, dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac”, stoji u priopćenju policije.

Uz najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznicama:

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Investment%20scams_HR.pdf

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Invoice%20fraud_HR.pdf

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari