KAZNENO PRIJAVLJENI

‘Poplava’ drskih krađa u Rijeci! Pijani i obijesni, kradu odjeću i piće u trgovinama i napadaju zaštitare!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Počinitelje razbojničkih krađa zaustavili su zaštitari u dvije trgovine, a pri tome je 38-godišnjak jednom uputio i ozbiljne prijetnje dok je 28-godišnjak drugome pak nanio tjelesnu ozljedu

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su dva kriminalistička istraživanja poradi počinjenja kaznenih djela razbojničke krađe.

“Jučer je naime, oko 11 sati, u trgovini u središtu Rijeke zaštitar u trgovini zatekao u krađi odjevnih predmeta 36-godišnjeg hrvatskog državljanina. Uspio ga je zaustaviti u bijegu do dolaska policijskih službenika i njegovog uhićenja, a pri tome mu je 36-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju uputio ozbiljne prijetnje. U  okviru kriminalističkog istraživanja je alkotestiran te mu je očitana koncentracija od 1,95 promila alkohola.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Završetkom istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela razbojničke krađe u pokušaju te prijetnje, protiv 36-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Za kazneno djelo razbojničke krađe je kazneno prijavljen i 28-godišnji hrvatski državljanin koji je prošli četvrtak, 28. travnja oko 21.30 sati u trgovačkom centru na području Zameta u Rijeci, s još jednom osobom, otuđio par boca alkoholnih pića vrijednosti oko 300 kuna. Prilikom plaćanja na blagajni samo je jednu bocu pokazao za naplatu dok je s ostalima pokušao pobjeći.

Zaštitar trgovine ga je zaustavio, no, počinitelj ga je zajedno sa spomenutim sudionikom, koji trenutačno nije dostupan policiji, fizički napao i pri tome ga ozlijedio. Tako je mjerodavnom državnom odvjetništvu, uz spomenutu razbojničku krađu, 28-godišnjak kazneno prijavljen i za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda.”, dodali su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari