KAZNENO PRIJAVLJENI

Dvojica Riječana prouzročili stečaj tvrtke i pogodovali vjerovnicima. I to nije sve!

Foto: Riportal

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 48 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prouzročenje stečaja i pogodovanje vjerovnika.

“Spomenuti su kao suvlasnici i članovi uprave tvrtke iz Rijeke krajem studenog 2020. godine prenijeli zakup poslovnog prostora i korištenje opreme u vrijednosti od oko 512 000 kuna na drugu tvrtku., izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

“Ta tvrtka je kao novi zakupnik nastavila obavljati istu gospodarsku djelatnost te je pristupila plaćanju dospjelog i nepodmirenog duga ranije tvrtke prema zakupodavcu u iznosu od oko 288 000 kuna.

Osumnjičenici su time u potpunosti onemogućili obavljanje gospodarske djelatnosti u ime i za račun njihove tvrtke, kao i naplatu njihovih dospjelih obveza za koje su pokrenuli prisilne naplate blokadom žiro-računa društva te su tako umanjili imovinu koja bi činila stečajnu masu u budućem stečajnom postupku čime su počinili kazneno djelo prouzročenje stečaja.

Novi zakupnik je tijekom veljače i travnja 2021. godine podmirio dospjeli dug prema zakupodavcu u iznosu od oko 295 000 kuna te temeljem istog preuzeo na korištenje pokretnine društva. Time su osumnjičenici podmirili tražbinu koje je tvrtka imala prema vjerovniku i na taj način ga pogodovali s obzirom da navedeni vjerovnik na takav način nije imao pravo na plaćanje dospjelog potraživanja s obzirom da nije bio niti evidentiran kao vjerovnik u redoslijedu prisilne naplate.”, dodali su iz policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari