'NAPUHAO' 2,28 PROMILA

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ usred dana u Triblju, ručak je izgleda zahtijevao obilno ‘zalijevanje’

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Proteklog vikenda prometna policija pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 232 prometna prekršaja

Najviše je zabilježeno prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 57 prekršaja, zatim su 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 120 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 153 km/h izmjerena je 9. listopada oko 11.20 sati u blizini vijadukta Vujnovići, gdje je vozač osobnog vozila marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom krećući se u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 100 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,28 g/kg izmjerena je nešto kasnije oko 14.40 sati, također 9. listopada, a riječ je o 35-godišnjem vozaču kojeg je policija zaustavila na području mjesta Tribalj, Općina Vinodolska, dok je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, zadarskih registracijskih oznaka.

Protiv spomenutog vozača policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem istog Zakona prekršajno su sankcionirani i ostali počinitelji prekršaja u prometu.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari