Dvojica upala u stan i istukla muškarca zbog nepostojećeg duga

Idi na originalni članak

Dvojica muškaraca iz Rijeke, prvoosumnjičeni 63-godišnjak i drugoosumnjičeni 38-godišnjak (već ranije osuđivan), nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu a temeljem izvješća Druge policijske postaje, privedeni su u istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje će se odlučivati o određivanju istražnog zatvora. Privedeni su zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Oglas

Kako se neslužbeno saznalo, dvojica su na području Viškova iznuđivali 63-godišnjeg muškarca na ime nepostojećeg duga. Time se nažalost broj sličnih kaznenih djela na području Rijeke i okolice dodatno povećao.

Privedeni dvojac 22. travnja upao je oštećenom u stan na području Viškova tražeći 3.000 kuna na ime nekakvog duga, a pored zastrašivanja pribjegli su i fizičkoj sili – nesretnika su tukli šakama, uz prijetnje pretražili stan u potrazi za novcem, usprkos molbama i vapajima čovjeka da to ne čine. Muškarac je zatražio liječničku pomoć, a potom je obavijestio policiju o svemu, te se rabijatni dvojac ubrzo našao u policijskoj stanici na ispitivanju.

Broj kaznenih djela iznude na području Primorsko-goranske županije posljednjih godina nažalost je dosta porastao, pa je donesen i akcijski plan za suzbijanje ovakve vrste nedjela čime se želi pojačati sigurnost građana.

Exit mobile version