VRŠNJAČKO NASILJE

Dvojica vršnjaka dječaku stavila omču oko vrata i vukli ga po školskom dvorištu

Roditelji dvojice nasilnika pokušali su sve prikazati kao dječju igru i relativizirati nasilje

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja odigrao se 2. svibnja u dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole. Skupina dječaka stavila je omču oko vrata učenika prvog razreda, te su ga tako vukli.

“Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečko ga je štrikom “zahaklao” za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegov vrat. Uspio se nekako izmiljogiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata”, ispričala je majka osmogodišnjaka za 24 sata.

Dječak se oko 18 sati otišao igrati na školsko dvorište s prijateljem, vršnjakom, kojega poznaje od ranije i s kojim se i ranije znao družiti. Kad je došao, tamo su već bila dvojica dječaka od kojih je jedan iste dobi, a drugi malo stariji.

U to vrijeme u blizini školskog dvorišta bili su roditelji. Bio je vani možda 30 minuta, sve dok po dječaka nije stigla majka. Vidjela je da sin ima ozljedu na vratu i pitala što se dogodilo, a dječaci su rekli da su ga potezali užetom.

Kako je uopće započela “igra štrikom” majka ne zna, no kaže da je mlađi brat od tog starijeg dječaka, koji je zapravo natezao i ozlijedio njezinog sina, s nekog gradilišta ili dvorišta u blizini donio četiri ili pet štrikova od debelog užeta, piše spomenuti portal.

“Povlačili su ga i drugi dečki, no taj najstariji mu je nanio ozljedu. Na vratu mu je ostao biljeg što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo navečer hladiti mjesto ozljede, no sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat pa sam ga odvela liječniku da ga pogledaju”, ispričala je majka.

“Samo igra”

Dodala i da im se nitko nije ispričao, već da su roditelji dvojice dječaka pokušali su sve prikazati kao dječju igru. Osim fizičke ozljede na vratu, dječak je pretrpio i psihičku traumu zbog čega se, nakon svega boji ići u školu, boji se sresti sa počiniteljima i misli da su svi protiv njega.

U Klaićevoj bolnici dječaku su utvrdili površinsku ozljedu na stražnjoj strani vrata u vidu biljega od štrika veličine 10×2 centimetra koji peče na dodir. Postavili su radnu dijagnozu fizičkog zlostavljanja, odnosno nanošenja ozljede od strane druge osobe, te dječaku propisali mirovanje, krioterapiju i analgetike. Također, majku su uputili da se javi u nadležnu policijsku postaju kako bi tamo dokumentirali nastale promjene te dječaka naručili na kontrolu za dva dana, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari