GRAĐANI U NEVJERICI

Video | Rastočine nakon eksplozije: Evo što kažu stanari a što zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci koja je vodila očevid

U eksploziji i požaru na Rastočinama noćas su izgorjela dva automobila a još četiri su oštećena. Srećom nitko nije nastradao, a policija je potvrdila da se ne radi o tehničkom uzroku požara

Koji je razlog eksplozije koja je noćas uništila automobile ispred nebodera u ulici Rastočine 4 utvrdit će daljnja policijska istraga. No jedno je sigurno – iako tvrde da eksploziju nisu čuli, stanari okolnih zgrada neugodno su iznenađeni onime što ime se ispred prozora dogodilo.

“Nismo čuli, živimo u Rastočinama broj 6, jednostavno jutros kad smo ustali vidjeli smo policiju koja je stavila ove trake i već se to snima… žalosno, svačije vozilo je tako moglo da se zadesi”, kaže jedan stanar iz obližnje zgrade za Kanal Ri.

“Susjeda mi kaže da je to je već drugi put, sad već u mjesec i pol. Strašno, za ne vjerovati što se događa. Ne znam, strašno, da vam pravo kažem – nisam sigurna više…”, kaže jedna stanarka.

Požar koji je buknuo nakon eksplozije zahvatio je i stablo u dvorišu vrtića.

“Kad je stablo od vrtića ulovilo, baš me bilo strah šta će bit, ali su brzo došli vatrogasci tako da… Šta je tu je, malo sam još pod..”, govori stanarka.

Prema prvim pokazateljima utvrđenima na mjestu događaja, ne radi se o tehničkom uzroku nastanka eksplozije kao i požara.

“U ranim jutarnjim satima došlo je do požara uslijed čega su potpuno izgorijela dva osobna automobila a djelomično su oštećena još četiri. Potpuno su isto uništeni i kontejneri koji su ovdje bili smješteni i to je sve što je do sada utvrđeno.”, kaže Iva Šalov, zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Policija nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti i činjenica eksplozije i požara koji su se dogodili u neposrednoj blizini vrtića, i koji – kako stanari okolnih zgrada kažu – nisu jedini u posljednje vrijeme, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari