(EKSKLUZIVNO) SPRIJEČIO PLJAČKU PO CIJENU METKA: Hrabri zaštitar – “Evo tu me pogodio, tu je nastao hematom “

Ukleta pošta u zagrebačkom naselju Prečko poznata kao ona s najviše pljački, pokušaja pljački i prepada u cijeloj Hrvatskoj, od danas je i službeno zatvorena. Dok se za nju traži sigurnija lokacija, mi smo pronašli zaštitara – heroja koji je zadnju, jučerašnju pljačku, spriječio, ali je zato dobio metak u pancirku

“Evo tu me pogodio, kako je metak pogodio pancirku, tako je tu hematom nastao”, pokazuje nam zaštitar Pave Kumarić, kojem susjedi i danas čestitaju na hrabrosti. U pošti u Prečkom radio je samo tri dana. Kao iskusni zaštitar zna prepoznati sumnjivu situaciju, a ova je, kaže bila prilično očita.

“Zamotana usta, ima kapuljaču na sebi – znači on nije sigurno nije došao predati pismo, poslati ga curi za Valentinovo”, dodao je.

I k tome u sedam ujutro, kišnog jutra. Čim ga je vidio Pave je krenuo prema lopovu.

“Izgurao sam ga van i u tom našem naguravanju je opalio hitac prema meni. Kad je počeo bježati, ja nisam više pucao, niti sam htio pucati, ljudi nije bilo oko nas”, ispričao je.

A moglo je, jer prekoputa ceste je dječji vrtić, a nedaleko i škola te trgovački centar. Ipak pošta u Prečkom poznata je po provalama. Samo u posljednje četiri godine, u nju je provaljeno osam puta, kažu službeni podaci. Oni iz pošte. No susjedi kažu da je provala bilo puno više.

“21. put je provaljeno od 1992. godine. A u zadnjih dva mjeseca provaljeno je četiri puta”, rekao je Bojan Pavlović.

“Prošli ponedjeljak je tu bila pljačka jer je mojoj kćeri došao lopov na prozor i kad je vidio dijete, skočio je u kombi i pobjegao”, ispričala je Slavica Balint.

Samo u Zagrebu, lani je u pošte provaljeno 18 puta.

“Ono što smo primjetili je da je u pola njih bila aktivna fizička zaštita, tako da to neće prioritetno odvratiti nekog od pokušaja pljačke, no nažalost može doći do takve situacije da netko agresivnije reagira ili da dođe do nekog obračuna varenim oružjem”, izjavila je glasnogovornica Hrvatske pošte Jo Kempen.

Razbojnik je još u bijegu, a pošta u Prečkom zauvijek zatvorena. Za nju se sada traži sigurnija lokacija.
Amela Čilić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari