„EPIDEMIJA“ NA ŽUPANIJSKIM CESTAMA: Sve više vozača bez vozačke i osobne s neregistriranim i neosiguranim vozilima!

Foto: ILustracija (Ivo Čagalj/Pixsell)

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je osoba teže ozlijeđena, a pet je osoba lakše ozlijeđeno.

Smrtno je stradao 52-godišnji francuski državljanin, vozač motocikla marke BMW, dok je teško ozlijeđen 28-godišnji vozač motocikla marke Suzuki. Obojica su sudjelovala u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u mjestu Rim na području Vrbovskog.

Od ostalih prometnih nesreća, ali srećom bez ozlijeđenih osoba izdvajamo one u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola.

Tako je 30. lipnja oko 20.30 sati 21-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,18 g/kg u naselju Bater pored Novog Vinodolskog upravljao osobnim vozilom VW Polo, riječkih registracijskih oznaka te u zavoju prešao na suprotnu stranu i sudario se s osobnim vozilom Hyundai, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnji državljanin Italije.

Neozlijeđena je i 25-godišnja vozačica Audija, riječkih registracijskih oznaka koja je jučer oko 5.20 sati u mjestu Dražice pored Jelenja, pri koncentraciji alkohola od 0,95 g/kg vozilom udarila u uzdignuti rub nogostupa, a potom i u ogradni zid.

U ovom razdoblju najveća koncentracija alkohola od 2,27 g/kg izmjerena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila Opel Astra, osječkih registracijskih oznaka. Spomenutog vozača policija je zaustavila u noći 1. srpnja na području Čikata na Malom Lošinju te je zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa zadržan u službenim prostorijama policije.

U službenim prostorijama policije zadržan je i 20-godišnji vozač mopeda marke Piaggio, kojem je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,56 g/kg. Ovaj vozač zatečen je u ranim jutarnjim satima 30. lipnja u Crikvenici dok se mopedom kretao zabranjenim smjerom jednosmjerne ulice.

Policija je u prometu zatekla i vozače koji su vozilima upravljali prije stjecanja prava na upravljanje određenom kategorijom vozila. Tako je navečer 30. lipnja u Viškovu zatečen 33-godišnjak koji je upravljao mopedom Tomos, a osim da mopedom upravlja prije stjecanja prava utvrđeno je da sa sobom nema osobnih isprava te da je mopedu isteklo važenje prometne dozvole.

Također, na području Viškova iste je večeri zaustavljen i 21-godišnjak zatečen kako upravlja mopedom Aprilia prije stjecanja prava na upravljanje. Njemu i 22-godišnjem putniku na mopedu utvrđeni su i prekršaji iz domene javnog reda i mira.

U noći 30. lipnja policija je u Crikvenici zatekla 33-godišnjeg državljanina Makedonije, koji je osobnim vozilom marke Mercedes prošao na znak crvenog svjetla na semaforu. Poslijepodne istog dana na magistrali iznad Jadranova zaustavljena je 24-godišnja vozačica Opel corse te je utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole, a vozačica nema kod sebe niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Svi vozači zatečeni u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari