Evo, i to se može: Kazneno prijavljen zbog neisplate plaća!

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke s područja Cresa, tijekom 2018. godine oštetio četiri hrvatske državljanke-djelatnice navedene tvrtke, ne isplativši im dospjele plaće za nekoliko mjeseci.

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke s područja Cresa, tijekom 2018. godine oštetio četiri hrvatske državljanke – djelatnice navedene tvrtke, ne isplativši im dospjele plaće za nekoliko mjeseci za poslove koji su ugovoreni i koje su oštećene obavile.

Sveukupni ih je oštetio za oko 28.700 kuna.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba spomenute tvrtke nije podnio zahtjev za stečajni postupak te tvrtke nadležnom trgovačkom sudu, čiji su poslovni računi u određenom vremenskom razdoblju bili u neprekidnoj blokadi.

Zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela neisplate plaće te kaznenog djela povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, policija je protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Za kaznena djela neisplate plaće prijavljena je i tvrtka sa sjedištem u Cresu.

VIDEO DANA: